PHOTOsharp este un site exclusivist.
PHOTOsharp nu este raspunzator sub nici o forma de continutul fotografic, textual sau de orice alt gen adaugat de membrii site-ului, acestia fiind direct raspunzatori de toate urmarile ce pot surveni in urma publicarilor facute sau a activitatii desfasurate.
Fotografiile care se vor incarca pe PHOTOsharp, indiferent daca este vorba despre depunerea unei candidaturi sau este facuta de catre membrii acestuia, trebuie sa apartina in mod obligatoriu persoanei care o incarca. Incarcarea unei fotografii sub numele si din partea altei persoane decat autorul acesteia este infractiune si intra sub incidenta legii protectiei autorului nr. 8/1996. Aceste situatii vor fi raportate organelor abilitate in rezolvarea lor. Administratorii PHOTOsharp isi rezerva dreptul de a sterge orice continut publicat si care intra in conflict cu regulamentul site-ului.
Administratorii PHOTOsharp pot retrage calitatea de membru celor care nu respecta politica site-ului fara nici o notificare prealabila.
Toti membrii se obliga sa nu desfasoare nici un fel de activitate atisemita, obscena, antisociala sau care sa aduca in orice fel atingeri sau jigniri fata de comunitatea din care fac parte sau potentialilor vizitatori ai site-ului. Toti membrii se obliga ca, prin activitatea depusa si sustinuta pe site, indiferent de felul sau categoria acesteia, sa afiseze respect fata de comunitatea din care fac parte, fata de toti potentialii vizitatori ai acestui site.
Candidatura pentru statutul de membru PHOTOsharp poate fi depusa de orice persoana care utilizeaza internetul si care este pasionata de fotografie dar care si detine o experienta certa in fotografie. Candidatura pentru statutul de membru PHOTOsharp se realizeaza prin completarea formularului regasit ca urmare a accesarii link-ului: "Cerere inregistrare". PHOTOsharp isi rezerva dreptul de a-si selecta membrii in functie de nivelul si cunostintele fotografice ale acestora.
Modalitatile pentru a deveni membru PHOTOsharp sunt urmatoarele:
- depunerea unei candidaturi direct de catre cel interesat;
- invitatie directa trimisa din partea PHOTOsharp;

Activitatile ce pot fi desfasurate de catre membrii PHOTOsharp sunt urmatoarele:
1. Incarcarea fotografiilor.
Imaginile incarcate trebuie sa fie in format JPEG.
Fotografiile postate, nu vor putea fi sterse din site de catre autorul acestora timp de 36 de ore de la momentul postarii.
Fotografiile încarcate de membrii pot fi blocate sau eliminate în cazul in care:
• sunt încalcate normele morale sau etice sociale (scene de violenta, rasism, pornografie etc.);
• este demonstrat faptul de încalcare a drepturilor de autor;
• nu respecta politica de functionare si regulamentul acestui site.
2.Aplicarea calificativelor pentru lucrarile altor autori.
Fiecare membru PHOTOsharp are dreptul de a aprecia lucrarile postate in site de alti membri.
Aprecierile unei lucrari se fac prin bifarea oricarei sau a tuturor criteriilor puse la dispozitie dupa cum urmeaza:
- A < artistic > se aplica atunci cand imaginea cumuleaza elementele necesare calitatii de imagine artistica;
- T < tehnic > se aplica atunci cand imaginea cumuleaza elemente tehnice in realizarea ei;
- I < impact > se aplica atunci cand imaginea se considera ca dezvolta un impact puternic vizual sau de alta natura asupra privitorului;
Orice apreciere tine de subiectivismul sau obiectivismul celui care le ofera.
Este dreptul fiecarui membru PHOTOsharp sa aduca aprecieri sau sa se abtina din a face acest lucru fata de lucrarile postate in site.
Cumularea de catre o fotografie a mai multor puncte ATI face ca aceasta sa fie propulsata in randul fotografiilor populare si chiar a fotografiei zilei.
Pentru desfasurarea unei activitati sustinute in site si pentru promovarea fotografiilor bune, PHOTOsharp incurajeaza membrii sa lase aprecieri fotografiilor din site in liberul lor arbitru.
Fotografiile care nu cumuleaza mai mult de 6 puncte ATI in primele 30 de ore vor fi sterse in mod automat din site.
Daca intr-o luna calendaristica, exista din partea unui singur autor mai mult de 6 fotografii care sa nu fi cumulat in primele 30 de ore peste 6 ATI, atunci autorul in cauza va primi o penalizare BAN de 7 zile calendaristice. Daca in urmatoarele 3 luni situatia se repeta atunci autorul in cauza va fi banat definitiv din site.
3. Comentarea lucrarilor.
Fiecare membru PHOTOsharp are dreptul de a comenta fotografiile postate in site si de a purta discutii pe tema acestora. Comentariile plasate trebuie sa fie clare, bine concepute, scrise cu respect si exprimate exclusiv in sens constructiv.Activitatea membrilor pe acest site trebuie sa fie una constructiva, cu respect fata de ceilalti participanti si in folosul fotografiei.
A intelege faptul ca comunitatea PHOTOsharp este una exclusivista, inseamna a intelege ca toti membrii acceptati in comunitate au un statut aparte si sunt egali intre ei.
4. Utilizarea, cu beneficii suplimentare, a segmentului de piata foto in sectiunea PHOTOmarket.
Membrii PHOTOsharp vor detine beneficii si reduceri suplimentare in activitatea pe care o vor desfasura in segmentul de piata foto PHOTOmarket.
5. Utilizarea sistemului de mesagerie interna — sistemul de intercomunicare privata;
Doar membrii PHOTOsharp pot apela la sistemul de mesagerie interna dezvoltat in site.
Prin intermediul acestuia, membrii isi pot trimite mesaje pe e-mail cu notificari la primirea comentariilor la adresa fotografiilor.
6.Participarea la concursuri.
PHOTOsharp va initia constant concursuri fotografice cu premii materiale, posibilitatile de participare la acestea fiind atribuite dupa caz membrilor PHOTOsharp sau tuturor celor interesati in astfel de evenimente.

Pierderea calitatii de membru PHOTOsharp.
Nerespectarea conditiilor de utilizare si desfasurare a activitatii in interiorul site-ului si a comunitatii poate duce la pierderea statutului de membru PHOTOsharp.